- 4 dientes de ajo
- 500 gr. garbanzos
- 4 patatas grandes
- 1,5 – 2 kg de pulpo (de roca mejor, más dura la carne pero más sabroso)
- 5-6 penca de cardo
- 1 trozo grande de tocino/panceta (fresco
- 2 morcillas de carne
- Pimentón dulce
- Colorante
- Arroz
Elaboración
La Marina alta, se li coneix com la Terreta i és que en aquesta comarca de la província d’Alacant és un lloc especial. Es pot gaudir de la muntanya i d’una zona de costa preciosa. A més hi ha una variada gastronomia, gran part d’ella amb orígens en dies on el gana constrenyia i es tirava a la cassola el que tenien.
De la zona de Benissa, Teulada-Moraira i Calp vos portem un plat molt senzill però molt sabrós, el putxero de polp. A més en aquesta recepta hem traçat més línies i hem afegit un bonísim polp de roca, però aquesta volta gallec, portat directament a casa per @FrescoyDelMar, a més de ser un producte de moltíssima qualitat i amb la comoditat que t’arriba a casa directament, és una empresa compromesa amb el futur dels oceans, tots els productes són de pesca sostenible i respectuosa 🙂
Ingredients per a un bullit de 6 persones
- 4 dents d’all
- 500 gr. cigrons
- 4 creïlles grans
- 1,5-2kg de polp (de roca millor, més dura la carn però més sabrós)
- 5-6 penca de card
- 1 tros gran de cansalà/panceta (fresca)
- 2 botifarres de cara
- Pimentó dolç
- Safrà (colorant)
- Arras
Elaboració
En una cassola cobrim la base d’oli i sofregim les dents d’all sense pelar. Quan estiguin ben sofregits els retires i mantenint aquest oli afegeixes el polp sencer (sense trossejar) i se li dóna voltes a foc lent durant 10-15min.
Quan vegis que aquesta sofregit, afegeixes el pimentó dolç (una cullerada) i el safrà i immediatament poseu l’aigua 3 quartes parts de la cassola. Afegim la cansalada (panceta) i la sal. Ho portem tot a ebullició.
Quan l’aigua estigui bullint, afegim els cigrons (que hem remullat la nit anterior) i ho anem coent lentament. Anem provant els cigrons i quan ja estiguin bastant cuits, afegirem el card, les penques trossejades.
Seguim coent i quan vegem que aquesta tot ben cuit afegirem les creïlles i les dues botifarres (senceres! sinó es desfaràn). En 15-20 minutos estarà llest. Si veus que el polp s’està coent massa, pots retirar-ho i reservar. Solament hauràs d’afegir-ho al final per escalfar-ho abans de menjar.
Ara el podem deixar reposar (es a dir que podem tindre-ho tot preparat anans de que arriben els convidats i fer-mos la cerveseta de aperitiu tranquilament 🙂 ) Quan anem a menjar treure’m caldo, posar-ho en una altra cassola i coure’m l’arròs.
Nosaltres normalment calculem 50-60grams d’arròs per persona i com és un arren melós no fa falta calcular exactament el caldo. El que si és important és que l’arròs ho poses amb el caldo bullint.
Quan estigui l’arròs llest, se servirà en els plats i en safates es traurà a la taula, la verdures, els citrons, el polp i la carn. A gaudir!